Handikapp ramper

wheelchair ramp

Våra ytor är godkända av DDA (Disabled Disability Act2004.

"Grip Safes Resin Surfaces" tillför lösningar för att se till att det följer de lagar och regler som Disabled Disibility Act (DDA) har infört i och med den 1 oktober 2004.

Handikapp ramper kan "skräddarsys" så att de är anpassade och ytbehandlade enligt kraven som DDA har satt upp. Redan existerande ramper kan också ytbehandlas så att de uppfyller dessa krav.

Vad DDA säger:

Vad händer om jag misslyckas med att hitta en rimlig anpassning?

Du kanske bryter mot lagen. En funktionshindrad person kan komma att göra en anmälan om hon eller han anser det orimligt svårt att ta sig in eller ut från stället ifråga.

Stadgan säger att tjänsteleverantörer inte ska vänta tills att en handikappad person bekräftar att det är svårt att ta sig in eller ut, utan detta ska göras nu. Man ska vara medveten om funktionshindrades problem att beträda olika platser.

Fastighetsägare och hyresvärdar ska vara medvetna om eventuella svårigheter för funktionshindrade att beträda olika sorts fastigheter typ affärer, kontor, restauranger och barer och andra offentliga platser. Om man misslyckas med detta så kan det leda till rättsliga åtgärder.

Så vad behövs göras?

Ett område som är föremål för översyn är själva ytan på de olika ramper, trappor, hallar och golv där halkskyddslösningar måste tas fram.

Decorative Resin Bonded Agregates har använts vid flera tillfällen för just den här anledningen. Det är halkskyddande i både torrt som vått väder och kan användas på nästan alla ytor.

Ni kan kontakta oss för ett besök där vi gör en individuell undersökning om vilka åtgärder behövs göras.

  

 

Vi är bara ett samtal ifrån

ADRESS

Scandic Coating Sweden
Johanneslustgatan 1
212 28 Malmö
Sverige